Centra darbinieki piedalās EGU 2019

No 8. līdz 12.aprīlim Austrijas galvaspilsētā, Vīnē, notika viena no lielākajām ģeozinātņu konferencēm Eiropā, kurā šogad piedalījās vairāk nekā 16 tūkstoši zinātnieku, ekspertu un vides politikas veidotāju.

Šogad EGU prezentējām projekta "No pazemes ūdeņiem atkarīgu ekosistēmu vienota apsaimniekošana pārrobežu Gaujas - Koivas upju baseina apgabalā"  (GroundEco) pirmos rezultātus.

Un kā norāda mūsu sadarbības partneris Latvijas Vides, Ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs “mūsu, GroundEco projekts iet roku rokā ar Eiropas jaunākajām pētniecības tendencēm un tā formāts ir teju vai nesasniedzams sapnis daudzām citām valstīm, jo projektā veiksmīgi sadarbojas gan zinātnieki un jomas eksperti, gan vides politikas veidotāji un teritoriju attīstības plānotāji. Pazemes ūdeņu mijiedarbība ar ekosistēmām joprojām ir aktuāla un maz pētīta tēma, tādēļ uz projekta rezultātiem jau gaida vairākas ES dalībvalstis”.

Projekta pirmos rezultāti veiksmīgi prezentēti trijos stenda ziņojumos, kas kopā ar tēzēm atrodami projekta mājaslapā: bit.ly/GroundEco-EGU2019

Dalīties